Géniusz Kupa III. forduló 2013.12.14.

Gergely Tóth, 2014. jan. 30. 16:40   [ 2014. jan. 31. 3:57 frissítve ]
Géniusz Kupa 3. forduló a Bajnok Sakkiskola nyertesei az U8-asok között

Egy újabb U8-as forduló, amiben Gergely a fáradtság és dekoncentráltság jeleit mutatta. Az elején a harmadik fordulóban még sikerült megfordítania egy vesztett állást, hogy aztán a következő három fordulóban ellenfeleinek adva a vezérét elveszítse azokat. A formaidőzítést még mindig tanulni kell, sőt ilyen sok versenynél inkább a súlyozást, előre meghatározni, hogy melyik versenynek mi a célja? Mikor milyen újabb motívumokat, taktikai elemeket próbálgasson? Hiszen nyilvánvaló, ha szinte egyfolytában idősebb ellenfelekkel játszik nem várható el az egyenletesen kimagasló teljesítmény!

 

Ez volt az év utolsó versenye, így ez már a jövő feladata lesz! Ez az egyik legfontosabb kritérium, folyamatos versenyzés mellett megtalálni a fejlődés ütemét és ebben az egyes versenyek szerepét, célját!

 

Így, hogy végig a dobogóért játszott, az első háromtól kikapva, mivel most külön díjazásra kerültek az óvodások is, közöttük ezüst érmes lett. Gergely elölről esett vissza szokás szerint, míg az óvodás győztes végig a mezőny hátsó felével játszva, jött fel és erőnyerőként kapott 1 pontot, játék nélkül.


Géniusz kupa 3. forduló eredmény