Megyei II. osztályú Sakk bajnokság 3-4. forduló - 2013. november 3.

Tóth Csaba, 2014. jan. 25. 15:12   [ frissítve: 2014. jan. 30. 15:24, felhasználó: Gergely Tóth ]
A megye II. előző évi bajnoka Nyíracsád ellen

A Hajdú-Bihar megyei II. osztály előző évi bajnokával Nyíracsáddal játszott a Bajnok Sakkiskola Egyesület. A Debreceni Egyetemen, míg a DEAC csapata a magyar NB II-es bajnoki fordulóban fogadta miskolci ellenfelét, addig mellettük zajlottak a fiók csapat Bajnok Sakkiskola megyei II. osztályú fordulói. Gergely az első körben, a 3. fordulóban a 3.-dik táblán játszott. Itt a középjátékban már komoly pozíciós hátrányban volt és az állást nem tudta túl sokáig tartani, olyan 35-36. lépés után kapott mattot.


A 4. fordulóban egy táblával lejjebb csúszott, így mindkét partiban a sötét bábokat vezette. A második körre sokkal jobban belemelegedett a játékba és egy motívumot, és annak védekezését nem ismerte fel - /huszár a centrumban a támaszponton/ körülbelül rá egy hétre tanultuk és akkor eszmélt rá, hogy az állást, hogyan kellett volna megoldani - így is nagyon komoly fejtörést okozott ellenfelének és hosszú idő után kényszerült csak feladni a partit.


Ez is azt mutatja, minél inkább megszokja a környezetet, egy adott verseny légkörét, annál jobban játékba lendül, még ha nála jóval tapasztaltabb felnőttekkel is játszik. 


Hajdú-Bihar megye II. osztály sakk csapat bajnoki 3. forduló


Hajdú-Bihar megye II. osztály sakk csapat bajnoki 4. forduló